June 6, 2018

ДА ГИ ИСЧИСТИМЕ ПРОСТОРИТЕ МЕЃУ ЗАБИТЕ – ЗДРАВАТА ГИНГИВА НЕ КРВАРИ

Интерденталната четкичка е едноставна и ефикасна помош за чистење на меѓузабните (интердентални) простори ...
June 6, 2018

ПО ПОТРЕБА – ХЕМИСКА КОНТРОЛА НА ПЛАКОТ

Кога поради одредени стоматолошки интервенции во усната празнина (операции, екстракции, ортодонтски интервенции, импланти…. ) механичкото отстранување на забните наслаги е отежнато ...
June 6, 2018

ОД ГИНГИВА КОЈА КРВАРИ, ДО ПАРОДОНТАЛНА БОЛЕСТ

Од гингива која крвари, често се јавуваат потешки облици на пародонтални заболувања. Воспалението на забното ткиво или пародонтална болест е најраширено хронично заболување...
June 6, 2018

ТРИ ЧЕКОРИ А РАСИПАНИ ЗАБИ

Дали знаете дека забите се најцврстиот дел од човековото тело? Но и покрај тоа, тие не се неуништливи и истите можат да бидат нападнати од кариес. Причинител за негово појавување се бактериите во забните наслаги ...
September 12, 2019

ЧУВСТВО НА СУВА УСТА НЕ СМЕЕМЕ ДА ГО ЗАПОСТАВИМЕ

Секој барем еднаш во животот се соочил со проблемот на сува уста. Причините можеби биле вироза...
June 6, 2019

ПРОФЕСИОНАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА ЗАБИТЕ

Покрај правилната орална хигиена и употреба на соодветни производи за истата, оралното здравје ќе го зачуваме со редовни контролни прегледи кај нашиот стоматолог минимум 2 пати годишно. Стоматологот […]
June 6, 2018

СО ЦЕЛ ДА ПОСТИГНЕТЕ ШТО ПОДОБРА ОРАЛНА ХИГИЕНА, ВИ ПРЕПОРАЧУВА ДА УПОТРЕБИТЕ

Потполна линија за хемиска контрола на забните наслаги со chlorhexidin и патентирана ADS формула (Anti Discoloration System- вообичаена нуспојава при употреба на другите течности со Chlorhexidin) ...
June 6, 2018

ДА ГИ ИСЧИСТИМЕ ЗАБИТЕ- ЧИСТИОТ ЗАБ НЕ СЕ РАСИПУВА

Сите четки за заби CURAPROX имаат мала глава, со компактно вметнати влакненца. Станува збор за густо распоредени, меки и атрауматски влакненца, изработени од посебен материјал ...
June 6, 2018

ВЛИЈАНИЕ НА ПАРОДОНТАЛНИТЕ ЗАБОЛУВАЊА ВРЗ СИСТЕМСКОТО ЗДРАВЈЕ

Влијанието на пародонталните заболувања се шири многу подалеку од усната празнина. Лошиот здив и губењето на забите се незначајни во споредба со зголемениот ризик од: ...